II. Příměstský tábor srpen 2024

Cyklistický příměstský tábor se tradičně koná v Brně na stadionu za Anthroposem.

Tábor probíhá od pondělí do pátku v čase 8:00–16:30. Pro děti je zajištěno zázemí, dopolední a odpolední program pod vedením kvalifikovaných trenérů a strava formou teplého oběda a odpolední svačiny. Přijímáme děti starší 6let (standardně do 15 let). Přihlásit se mohou i děti, které nenavštěvují naše pravidelné tréninky v průběhu školního roku. Během týdenního tábora děti čeká bohatý program, spousta aktivit, cvičení a her na kolech i mimo něj. Dáváme prostor i dětem pro jejich samostatné aktivity a nápady. Jednotlivé dny probíhají formou vyjížděk, skupinových her a zábavných cvičení.

Pro koho je určený a podmínky přijetí

Příměstský tábor je pro všechny děti se zájmem o pohyb a zejména horskou cyklistiku. Podmínkou přijetí dítěte je jeho samostatnost, vlastní vybavení a minimální věk 6 let. Je třeba, aby se umělo samo na kole rozjet, udrželo balanc a zvládlo samostatně jezdit bez dopomoci či postranních koleček. Vzhledem k terénu, ve kterém se pohybujeme a na základě zkušeností, přijímáme pouze děti s kolem o minimální velikosti 20“ s alespoň třemi převody s řetězovým nebo řemenovým řazením.

Kde probíhá

Příměstský tábor probíhá na stadionu za Anthroposem, v přilehlé „Anthropos bike aréně“ a v jejím okolí. Na stadionu máme k dispozici umělé překážky, které využíváme k nácviku a zdokonalování jízdních dovedností. V přilehlém okolí využíváme cyklostezky, lesní cesty a stezky, traily, pumptrack nebo dopravní hřiště.

Stravování

Každý den je pro děti připraven teplý oběd. Dále děti dostanou odpolední svačinu včetně ovoce či zeleniny. Pitný režim je zajištěn po celý den. 

Více o průběhu příměstského tábora

Jak probíhá

Příměstský tábor vedeme pohodovou, hravou a nenucenou formou. Upřednostňujeme prožitek z pohybu před tlakem na výkon a výsledek. Zohledňujeme možnosti a růst každého dítěte po individuální stránce. Děti vedeme především k porovnávání se samy se sebou, aby se snažily překonávat hlavně samy sebe. Učíme děti i práci ve skupině a využívat síly kolektivu k dosažení cílů a také uvědomění si vlastních sil a aktuálních možností. Zastáváme přístup věnování se smysluplné aktivitě.

Jaké jsou skupiny a kolik je ve skupině dětí a trenérů

Děti jsou trenérem rozděleny do skupin dle odpovídajícího věku, vyspělosti, úrovně kondičních a koordinačních schopností a technických dovedností. Standardně jsou děti rozděleny do 5 skupin po 6–7dětech. Každá skupina má vlastního trenéra. 

Co děti učíme

Cílem příměstského tábora je strávit den aktivně, hravou a zábavnou formou. 

Rozvíjíme v dětech pohybové schopnosti a dovednosti přizpůsobené jejich věku a vyspělosti. Učíme je zdravé pohybové návyky a pracujeme na posouvání úrovně pohybových dovedností každého dítěte. Učíme děti spolehlivě a bezpečně ovládat své jízdní kolo, a to jak na silnici či cyklostezce, tak i v terénu.

Dalšími cíli tréninku je procesy edukační a výchovné. Děti porozumí předpisům silničního provozu a zvládnou bezpečně řešit dopravní situace. Zároveň jsou děti ztotožněny se správným chováním a svým jednáním na cyklostezkách nebo v lese.

Naučíme děti pracovat jak po individuální, tak po týmové stránce. Poskytujeme dětem prostor pro kreativitu a individuální růst. Pomáháme dětem se osamostatňovat a přebírat odpovědnost za své vlastní jednání.

Co z toho děti mají

Týden strávený pohybem v přírodě a příjemném přátelském kolektivu. Budeme rádi, pokud si na našem táboře osvojí nové dovednosti, upevní si své kamarádské vztahy nebo vzniknou nová přátelství. Pro děti by měl týden u nás představovat především pozitivně strávený čas v bezpečném a přátelském prostředí.

Závěrem

Více informací k příměstským táborům naleznete v sekci dokumenty.

Jak se přihlásit

Pro přihlášení je třeba zaslat vyplněnou přihlášku, zdravotní způsobilost (potvrzenou lékařem) a poslat platbu za tréninky. Dokumenty jsou přiloženy níže. Vyplněné je zašlete na e-mail: mtbtrener@gmail.com. Tréninky uhraďte dle následujících pokynů.

Dokumenty ke stažení

Ceník

Cena příměstského tábora včetně stravy

Cena za 5denní příměstský tábor – 5990 Kč

Zvýhodněná cena pro členy ASCM – 4990 Kč

Pokyny k provedení platby

Číslo účtu: 256101382/0300

Částka: 5990 / 4990 Kč

Do poznámky uveďte: jméno a příjmení dítěte + ročník narození

Specifický symbol: 004

Samostatné odchody

V případě, že si přejete, aby vaše dítě odcházelo z tábora domů samo, je třeba dodat dokument k samostatným odchodům podepsaný zákonným zástupcem dítěte. Bez tohoto dokumentu nemůžeme pustit vaše dítě domů samotné. Dokument zašlete buď elektronicky na e-mail mtbtrener@gmail.com anebo přineste s sebou první den. Formulář k vyplnění naleznete výše nebo v sekci dokumenty.